Tipy a rady

Jak na nenáročnou proměnu interiéru

Barvy

Jednoduchým způsobem, jak změnit interiér, je nová barva. Barvy jsou odrazem toho, jací jsme, a zároveň mohou velmi ovlivňovat to, jak se v daném pokoji cítíme. Některé barvy zlepšují náladu, jiné podporují chuť k jídlu, další jsou naopak smutné. Použitím správných barev ve svém domově vytvoříme něco, v čem se budeme cítit pohodově a šťastně. Neměli bychom zapomínat na to, že tmavé barvy prostor opticky zmenšují, naopak ty světlé jej zvětšují. Stejně to máme i s vnímáním teploty. Při použití chladných tónů barev je naše pocitová teplota o něco nižší.

Vyzkoušejte také: “Nábytek z nevyužitých věcí, aneb zkrášlete si váš interiér

proměna interiéru

Tapety

Tapety můžeme vidět primárně na stěnách, v dnešní době se ale často vyskytují i na nábytku. Tapety jsou skvělým způsobem, jak interiér oživit – a to velmi rychle. Kromě elegantních tapet s jemnými vzory, které se hodí kamkoliv, jsou velmi oblíbené i výraznější tapety s veselými barvami. Tapetou nikdy nepokrývejme všechny stěny, jinak by nevynikla. Raději ji použijte jen na jednu stěnu, na kterou bude poté směřována vaše pozornost. Kromě geometrických tvarů jsou oblíbené i geometrické tvary, květinky a ornamenty. Výraznější tapety kombinujte spíše s neutrálními dekoracemi a nábytkem.

proměna inteiréru

Textilie

Textilie tvoří kouzlo domova. Tím, že vyměníte barvy polštářků a dalších textilií, získáte zcela novou místnost. Například v koupelně – vyměňte ručníky, barvy různých dávkovačů, kelímky a nějaké dekorace a celá místnost bude působit zcela jinak. Měnit můžete cokoliv – polštáře, závěsy, rolety i prostírání.

Zdroj fotografií: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *