Tipy a rady

Ložnice podle feng-shui, aneb jak to funguje

Kvalitní spánek je základ

Feng-shui v ložnici by mělo přispívat ke kvalitnímu a ničím nerušenému spánku. V některých základních zásadách jde pak ruku v ruce i s našimi odborníky, kdy se tvrdí, že televize ani počítač do ložnice nepatří. Podobně je tomu i u barev, kdy feng-shui tvrdí, že by měla být ložnice vymalována tlumenými barvami, které na rozdíl od jasných zářivých barev uklidňují.

Feng-shui dbá na to, aby v ložnici nebylo nic, co by mohlo narušovat náš spánek. A to ani na úrovni, které si sami nevšimneme. Patří sem třeba závěsné lustry a závěsné květináče, které v nás mohou vyvolat obavy o to, že nám v noci spadnou na hlavu. Podobné je to i u závěsných dekorací nebo akvária, kde nás mohou rušit věčně plovoucí rybičky.

Ložnice podle feng-shui

Vyhněte se zrcadlům

Feng-shui uznává klid a harmonii navenek i uvnitř. Proto se do ložnice nehodí nic, co by bylo dynamické a energické; což je protikladem toho, čeho chceme dosáhnout – maximálního klidu. Dle feng-shui bychom se měli zrcadlům v ložnici vyhýbat obloukem. A pokud se jej vzdát nechceme, nemělo by na něj jít vidět z postele. V zrcadle byste se totiž viděli celkem 4, což značí další osoby v místnosti a možnou nevěru. Zrcadlo je pak považováno i za vstupní bránu duchů, což počet osob ještě zvětšuje.

Ačkoliv nám může například tento tip se zrcadlem připadat vtipný, vzpomeňte si, kolik filmů s tématikou světů za zrcadlem, duchů nebo bludišť, jste viděli. Ačkoliv si to sami neuvědomujeme, naše podvědomí zrcadlo jakožto rušivý element v pokoji vnímá a může jej přenést i do našich snů.

Kolem postele by měl být dostatečný prostor pro volný průchod energie. Vaši sexualitu posílí červené nebo růžové doplňky, vyhněme se však křiklavým barvám. Čelo postele je ideální umístit až ke stěně, nejlépe pak k severní straně.

Ložnice podle feng-shui

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *