Osvětlení

Zelená elektřina pro ekologicky smýšlející lidi

Zelená energie se dostává stále více do popředí. Veřejnost si už konečně začala uvědomovat, že je zapotřebí šetřit životní prostředí. Dříve se hledělo jen na cenu, proto jste jistě neřešili, z jakých zdrojů pochází elektřina, kterou vám dodavatel přivádí domů. Situace se však mění.

Výhody zelené elektřiny

Pokud zvolíte produkt zelená elektřina, kterou nabízí společnost E.ON, máte jistotu, že se vyrábí výhradně z obnovitelných zdrojů. To znamená, že běžný způsob výroby z uhlí je nahrazený alternativními zdroji. Jde kupříkladu o biomasu, větrnou a vodní energii, stále častěji se elektřina z obnovitelných zdrojů získává využíváním slunečního záření. Tyto a další metody jsou šetrné k životnímu prostředí.

Kolik za elektřinu z ekologických zdrojů zaplatíte?

Ještě relativně nedávno byla elektřina z obnovitelných zdrojů poměrně drahou záležitostí. Dnes už tomu i díky produktům od E.ON tak není. Zmíněný dodavatel ekologické elektřiny nabízí cenu řádově jen o desítky korun vyšší za MWh než v případě, kdy jde o klasickou energii získanou z neobnovitelných zdrojů. Náklady se vám tudíž zvýší jen  minimálně, takže odpadá dříve zásadní překážka.

Zelená elektřina má budoucnost. Počítají s ní ostatně i vlády v jednotlivých zemích, a to včetně té naší. Zanedlouho by ekologická elektřina měla získat jednoznačně dominantní postavení. Zelená elektřina od E.ON vám umožňuje přejít na ekologický způsob již nyní, a to za výhodných podmínek, o nichž jste si ještě před pár lety mohli nechat jen zdát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *