Kuchyně

Vybíráme kuchyňský dřez

Vyberte si z pěti typů kuchyňských dřezů

Možná vás při pomyšlení na druhy dřezů napadne jako první nerezový dřez. Ten je většině z nás velmi dobře známý, máme jej doma zabudovaný ve stávající kuchyňské lince. Kromě něj můžete do nové kuchyně volit granitový, keramický, tectonitový či dokonce skleněný kuchyňský dřez. Všechny uvedené zakoupíte kupříkladu v e-shopu svet-drezu.cz. A jaké jsou jejich specifika?

Poznejte granitové dřezy

Granitový dřez vás potěší vysokou odolností proti oděru a otěru, stálobarevností i krásným vzhledem. Tím vším si tyto dřezy získaly v posledních letech velmi mnoho zájemců. Dokonce u nich můžete najít i antibakteriální úpravu. Ať už chcete nenápadný typ dřezu či výraznější a dominantnější, z bohaté nabídky si určitě vyberete.

Všem známý nerez

K nejpoužívanějším typům dřezů patří právě nerezové. Jsou elegantní, hodí se do každé kuchyně, jsou cenově dostupné, velmi dobře se udržují. Mezi modely z nerezu najdete levné varianty i „kousky“ luxusní určené pro ty nejnáročnější.

Keramické dřezy

Ti, kdo mají rádi přírodní materiály, budou s keramickým dřezem bezesporu spokojeni. Jsou vysoce odolné, mají dokonale hladký povrch. Nemusíte se o ně bát při vysokých ani nízkých teplotách, jsou stálobarevné, krásné zůstávají po dlouhý čas, a to ať už se podíváme na tvorbu skvrn či škrábanců. Naprosto nenáročné jsou na údržbu.

Tectonitové dřezy

Budeme-li mluvit o Tectonitových dřezech Franke, můžeme říci, že se vyrábí ze syntetického materiálu SMC. Ten byl využíván hlavně v automobilovém průmyslu pro výrobu částí, které podléhají silnému opotřebení. Povrch má příměs skelných vláken. Díky tomu jsou tyto dřezy nejen pevné, ale i odolné, a to např. teplotám do až 300 C, skvrnám, také škrábancům a nárazům. Potěší vás i odolnost před UV zářením, rychlá a snadná montáž, dlouhá životnost a krásný vzhled. Přes tyto všechny klady jsou cenově dostupné i pro „obyčejné smrtelníky“.

Originální skleněné dřezy

Kuchyňské dřezy ze skla jsou vyráběny v kombinaci sklo a nerezová ocel. Vestavěný skleněný dřez tvoří velmi kvalitní tvrzené sklo, které může mít různé barvy, vanička je pak tvořena nerezovou ocelí. Skleněné dřezy zaujmou zajímavým vzhledem, který jen tak někde neuvidíte.

U všech typů kuchyňských dřezů můžete volit z mnoha tvarů. U většiny pak můžete volit i barvu či povrchové opracování. Kochejte se, vybírejte a kupte si ten, který bude pro vaši kuchyni tím správným jako pomyslná třešinka na dortu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *