Bazény, sauny, vířivky

Účinky infrasauny na lidské zdraví vás mile překvapí

Účinek na metabolismus

Saunování má blahodárný vliv na funkci vašeho metabolismu. Jinými slovy vám jej pomůže dobře nastartovat. To má za následek lepší spalování tuků, díky čemuž dochází k pomoci při hubnutí. K celkovému hubnutí je však třeba zařadit pestrou stravu a pohyb.

Účinek na pokožku

Tím, že se v sauně potíme, se z našeho těla začnou vyplavovat toxiny skrze pokožku. Díky tomu se zlepší kvalita a pružnost pokožky, která pak bude vypadat mladší a zářivější.

Účinek na celulitidu

Téměř každá žena na světě bojuje s nevzhlednými dolíčky, které se nejčastěji usazují na stehnech. Pravidelné saunování však pomáhá s vyhlazováním kůže, což by mělo mít za následek i pomoc v boji s celulitidou. I zde však platí, že hodně udělá i dostatečný pitný režim a kvalitní strava.

Účinek na klouby a svaly

Horko, které v sauně je, má velmi pozitivní vliv na vaše klouby a jejich bolesti. Nemluvě o tom, že vám pomůže i na ztuhlost kloubů. Mezi lidi, kterým může saunování pomoci, patří i osoby trpící na artritidu. Vlivem tepla však dochází i k uvolnění svalů, jejich regeneraci a potlačení bolestí.

Účinek na imunitu

Pravidelné saunování má velmi pozitivní vliv na naši imunitu. Díky pravidelným návštěvám sauny, ale i dostatečnému příjmu vitaminů, bude podporována správná funkce vašeho imunitního systému. Dále pak celková obranyschopnost těla.

Účinek na hypertenzi a cirkulace krve

Při saunování bude podporován váš kardiovaskulární systém a celkově správná cirkulace krve, díky čemuž bude vaše tělo zásobeno živinami tak, jak by mělo. Dále sauna pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem a cholesterolem.

Účinek na psychiku

Pobyt v jakékoliv sauně má velmi pozitivní vliv na lidskou psychiku. Jde o činnost, při které si odpočine tělo i mysl. Díky tomu, že se zde dokonale uvolníte, můžete aktivně bojovat s nahromaděným stresem či bolestí hlavy.

Účinek na kožní nemoci a bolesti

Saunování je vhodné i pro osoby trpící lupénkou. Díky saunování bude vaše léčba podpořena o další pomoc ve formě tepla.

Zdroj: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *