Úložné prostory

Jak si uspořádat skříň na míru aneb kam s šestnácti tisíci bot?

 

Skříň pro ženy s hóóóóódně botami

Victoria Beckhamová má okolo 8 tisíc párů bot, Američanka Darlene Flynnová z Kalifornie prý ještě dvakrát více. Máte, milé dámy, stejný koníček? I když jej jistě provozujete v mnohem menším měřítku, potřebujete i tak pro své boty a botky dostatek prostoru. Ten nemusí vzniknout jen tím, že přikoupíme nový botník, ale zkrátka tím, že uspořádáme skříň na míru ženě.

Potřebné místo je schopná nabídnout i šatní skříň na míru, pokud si ji uspořádáme a přizpůsobíme na uskladnění bot. Stačí pár výsuvných drátěných košů na boty do spodní části skříně, nebo klidně do celé, pokud se snažíte dostihnout Victorii Beckhamovou. Nezapomeňte ale takové úložné prostory poctivě větrat.

Zaplnit je možno i prostor na dveřích nebo boku skříně, a to například navrtáním stojanu na žehličku či na vysavač.

Skříň pro muže gentlemana

I moderní muž by měl mít dostatek bot, nicméně důležité jsou pro něj jiné komponenty skříně. V perfektní formě by vždy měly být kalhoty, proto skříně na míru pro muže nabízejí možnost osazení kalhotovníky různých druhů:

  • Klasický výsuvný – má pevné umístění,
  • sklopný – namontovaný na jedné stěně, lze jej částečně nebo úplně sklopit, pokud právě nepotřebujeme mít pověšených více kalhot,
  • šikmý výsuvný – sklopný s možností výsuvu,
  • podle materiálu rozlišujeme nejčastěji kovové a dřevěné, všechny pak lze osadit dalšími doplňky jako například různými přichycovacími očky s funkcí kolíčků.

Možná jste také slyšeli o kravatovnících. To jsou takové podivné hrábě, na něž se jednoduše zavěsí vázanky, a to na bok skříně, ale klidně kamkoliv jinam, pokud je kravatovník na stojanu či otočném rameni zavěsitelném na šatní tyč. Na nejdelší českou kravatu, která měří 15,5 metru, by však bylo třeba vytvořit nejen speciální kravatovník, ale asi i celou skříň.

Skříň pro děti

Jak zařídit skříň na míru pro dítě? Tady je zásadní hlavně design, protože nejmenší by se ve svém království měli především bavit. Zařídit to jde nalepením designové tapety nebo samolepky na dveře skříně.

Co se týká vnitřku, měli bychom ji co nejvíce rozčlenit, aby nikde nevznikaly velké prostory přitahující potenciální hrozbu hromadění nepořádku. Je dobré vnitřek vybavit všemožnými koši nebo závěsnými pytli na hračky a především dobře udržovatelnými rovnými policemi. Ty se obvykle dělají ze základního lamina, ovšem pokud chcete učinit skříň opravdu zábavnou, nechte si vnitřní desky udělat ve veselejším vzhledu. Bude si za to ovšem muset připlatit.

Na vzniku článku se podílela společnost KOMANDOR. S její pomocí můžete mít doma skříň postavenou na míru právě vám.

 

Doporučujeme další tematické články, které řeší aspekt uspořádání a úspory místa:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *