Kouzlo proměny

endula se Sergejem zakoupili začátkem
loňského roku třípokojový
byt v Neratovicích a okamžitě se
pustili do celkové rekonstrukce. Kompletně
vybourali veškeré příčky, v bytě zůstaly
stát pouze obvodové stěny a zdi sousedních
bytů. Nové členění místností z velké
části kopíruje původní rozvrh, Vendula se
Sergejem ale chytřeji vyřešili vstupní předsíň.
Neobnovili dlouhý, „nudlovitý“ prostor,
o část původní předsíně raději zvětšili ložnici
a rozšířili koupelnu.

Tři pokoje za tři měsíce

Prakticky celou rekonstrukci provedli
Sergej s Vendulou sami nebo s kamarády.
„Nechali jsme si udělat nabídku od stavební
firmy a zjistili jsme, že bychom měli
tak na polovinu a těžko bychom mohli
po třech měsících bydlet,“ lakonicky zhodnotili Sergej s Vendulou, proč vzali opravu
do svých rukou. „Jedinou prací, na kterou
jsme si pozvali firmu, byly sádrokartonové
příčky,“ upřesnili.

Neratovice nakupují v Mělníce

Veškeré stavební práce mají Vendula
se Sergejem hotové. Byt je až na pár
maličkostí zařízený. Většinu vybavení
nakoupili v blízkém okolí Neratovic.
Kuchyně pochází z prodejny Trio
interiér v Mělníku, sedačka, skřínka
s umyvadlem i koupelnové obklady
jsou ze stejného města, jen z obchodu
Legato. Skříň do ložnice si nechal mladý
pár udělat na míru u truhláře. Ještě
zbývá nově zařídit předsíň a budoucí
dětský pokoj. Ten dnes plní funkci šatny.
Do kuchyně si prý Vendula také ještě
pořídí nízkou skřínku, která bude sloužit
jako spíž. Nepříliš vzhledné stoupačky
topení v obývacím pokoji by měly
zmizet za sádrokartonovým obkladem,
na kterém by paní „domu“ ráda viděla
police z mléčného skla.

Naše obývací stěny jsou velice oblíbené.

Původně…

První týden bydlel mladý pár
v bytě bez kuchyně. Prý to šlo,
ale s ní je to samozřejmě lepší.

„OKNO“ na barovém pultu se oproti původnímu výrazně
zvětšilo. A je to tak lepší. Celý prostor totiž vypadá
mnohem větší než ve skutečnosti je.

V kuchyni se našlo místo i na
příjemný jídelní kout, ze kterého je
vidět na balkon, na němž se časem
zazelená břečťan.

Protože má byt málo úložných prostor, zvolila
Vendula nábytkovou stěnu s větším množstvím skříní.

Květiny jsou Vendulinou velkou
radostí. V tom se prý „potetila“.

Předsíň svou finální
podobu teprve získá. Veškerý bílý
nábytek pochází z předchozího bytu a půjde „z domu“.

V koupelně,
v budoucím dětském
pokoji a v ložnici
vyřešil Sergej
nerovnosti stropu
obkladem ze sádrokartonových
desek.

Vendulino
přání mít na vaně
obklad z mozaiky
obkladače moc
nepotěšil. Ale
výsledek určitě
stojí za to.

Náš útulný byt

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno