Tentokrát zavítáme na prohlídku domu, který sobě a své početné rodině zařizovala Jana Hradecká, profesionální designérka a majitelka soukromé školy designu Intermezzo.

Oáza klidu

Dům stojí na místě původní stavby, tu nechali manželé zbourat kvůli nevyhovující dispozici a rozměrům. Poté přišla na řadu výstavba nového domu, který navrhl ing. arch. Michal Ibl. Dům se zvětšil a otevřel do zahrady, což bylo hlavním přáním rodiny. Vybavení domu se pak ujala majitelka za účasti ing. arch. Radmily Iblové. Inspirací byl styl z Anglie, kde se Jana s manželem seznámili, a rádi na tu dobu vzpomínají. Oba mají také v oblibě staré kousky nábytku, a tak se zde objevuje i několik původních solitérů. Hlavní prostor je otevřený, kuchyně je propojená s jídelnou a obývací částí. V této místnosti byste marně hledali televizi – záměrně zde není jako další „high tech vymoženosti“. Centrem ústřední místnosti je krb. Oku rovněž lahodí výhled na zahradu mnoha okny, která ani nepotřebují záclony. Jak paní Hradecká říká: „Prostor je tak vzdušnější a více spojený s exteriérem.“ Zajímavostí je, že jsou v celém domě sladěny kliky u dveří a oken. Podle Janina návrhu je vyráběla na míru slévárna Nosek. Ve spodním podlaží najdeme rovněž pracovnu, která je vkusně zařízena. Soukromé pokoje jsou situovány v horním patře. Ložnice je nadčasově vybavena, objevuje se zde jako všude pravé dřevo a stylové doplňky. Tři dcery mají k dispozici dva pokoje. Jeden slouží na spaní a je navržen v námořnickém duchu. Druhý je koncipován jako herna. V brzké době se však plánuje úprava, protože malé slečny rychle odrůstají a žádají si soukromí. V horním patře nesmí samozřejmě chybět šatna a koupelna. V domě se při projektu počítalo i s dětskou tělocvičnou, kterou najdeme v suterénu. I když se to nezdá, je tato místnost prý velmi využívána. Při návrhu domu byla šikovně naplánována šachta na shoz prádla, které se tedy nemusí nosit dolů do technické místnosti, ale rovnou přistane vedle pračky v koši. Za zmínku stojí i koupelna, v níž dominují příjemné neutrální odstíny doplněné o pravé dřevo.

 

Tělocvična je zařízena hlavně funkčně a bezpečně. Děti se tak mají kde vyřádit.

 

 

Vstupní chodba vítá stylovou kompozicí obrázků a velkým zrcadlem.

Pod varnou deskou se nachází servírovací stolek na kolečkách, který lze jednoduše vysunout.

 

Jídelna se skládá z původního nábytku, který dodává celému prostoru osobité kouzlo.

 

Lícové cihly jsou použity nejen v interiéru, je jimi obložen celý dům.

 

Zdroj: Náš útulný byt

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno